Sunday, October 21, 2012

ေဆးဘဲဥ သုပ္နည္းေလးပါ

ေယာေယာ ၾကိဳက္တဲ႕႕ ေဆးဘဲဥသုပ္နည္းေလးပါ ကိုယ္တိုင္ေတာ႕ မုပ္ဖူးေသးပါဘူး     ေဆးဘဲဥသုပ္ဖုိ႕အတြက္ လုိအပ္တာေတြကေတာ့ ေဆးဘဲဥႏွစ္လံုး၊ ခရမ္းခ်ဥ္သီးအလံုးၾကီးတွစ္လံုး၊ ၾကက္သြန္နီ အလံုးၾကီး တစ္လံုး၊ ငရုတ္သီးစိမ္း၊ ငံျပာရည္၊ အခ်ဳိမႈန္႕ ၊ သံပုရာသီး၊ နံနံပင္နဲ႕ ဆီခ်က္တုိ႕ပါ။
ေဆးဘဲဥကုိ အခြံႏႊာျပီး မထူးမပါး လွီးထားပါ။

ခရမ္းခ်ဥ္သီးကုိ ေရေဆးျပီး မထူမပါးေလး လွီးေပးထားပါ။ ၾကက္သြန္နီကုိလည္း အခြံႏႊာေရးေဆးျပီး ပါးပါးေလးလွီးထားေပးပါ။ ျပီးေတာ့မွ ေရေဆး၊ ေရစင္ေအာင္ညွစ္ျပီးေတာ့ ေရစစ္ထားေပးပါ။ ငရုတ္သီးစိမ္းကုိလည္း ေရေဆးျပီး ခပ္ပါးပါးေလးလွီးေပးထားပါ။ နံနံပင္ကုိလည္း ေရေဆးျပီး မထူမပါးေလး လွီးေပးထားပါ။ ဆီခ်က္ကေတာ့ အဆင္သင့္ရွိျပီးသားမုိ႕ ခ်က္မေနေတာ့ဘူးေနာ္။ သံပုရာသီးကုိလည္း ေရေဆးျပီး လွီးထားေပးပါ။
အားလံုးအသင့္ျဖစ္ျပီဆုိရင္ေတာ့ ဇလံုတစ္လံုးထဲကုိ လွီးထားတဲ့ ၾကက္သြန္နီ၊ ခရမ္းခ်ဥ္သီးတုိ႕ကုိ အရင္ထည့္ပါ။ ျပီးရင္ ဆီခ်က္၊ ငံျပာရည္၊ အခ်ဳိမႈန္႕နဲ႕ သံပုရာရည္ေလးဆမ္းျပီး အားလံုးႏွံ႕ေအာင္ နယ္ေပးပါ။ ျပီးမွ လွီးထားတဲ့ ေဆးဘဲဥကုိထည့္ျပီး အားလံုးသမသြားေအာင္ ခပ္ဖြဖြေလးနယ္ေပးပါေနာ္။ ျပီးရင္ အရသာအေပါ့အငံကုိျမည္းျပီး လုိတာ ထပ္ထည့္ပါေနာ္။ ေနာက္ေတာ့ ပန္းကန္တစ္ခ်ပ္ကုိ ယူ၊ အသုပ္ေလးကုိ အသာေလးထည့္၊ အေပၚကေန နံနံပင္ေလးအုပ္ျပီး ၾကက္သြန္ေၾကာ္ေလးျဖဴးလုိက္ရံုပါပဲေနာ္။ အဲ့ဒါဆုိရင္ ခ်ဥ္ငံစပ္ဆိမ့္နဲ႕ ေဆးဘဲဥသုပ္ေလး ရပါျပီေနာ္။

No comments:

Post a Comment