ပဲပင္ေပါက္မ်ားကုိ အမည္းေရာင္ ပဲဖတ္ေလးေတြ အရင္သန္႕စင္ေပးရမယ္ေနာ္ ႕ ႕ ႕ ျပီးမွ ေရနဲ႕ သန္႕စင္ေအာင္ေဆးပါမယ္ ႕ ႕ ႕
ျပီးရင္ ေရေႏြးပြက္ပြက္ဆူေအာင္ တည္ထားတဲ့အထဲမွာ နႏြင္းမႈန္႕ေလး
အနည္းငယ္ထည့္ျပီး ပြက္ပြက္ဆူလာရင္ ပဲပင္ေပါက္ေတြကုိ ထည့္ျပီး
ေရေႏြးေဖ်ာျပီး ျပန္ဆယ္ပါတယ္။
အဆာပလာအတြက္ စပါးလင္လတ္လတ္ဆတ္ဆတ္ကုိ ပါးပါးလွီးထားပါ။ ေျမပဲဆန္ေလွာ္ေထာင္းထားပါ။ ငါးပိစိမ္းစားအနည္းငယ္ မီးကင္ထားပါ။ မီးမကင္ျဖစ္ရင္ ၾကက္သြန္နီဆီခ်က္ခ်က္ျပီးတဲ
ဇလံုတစ္လံုးထဲ ပဲပင္ေပါက္ေရာေႏြးေဖ်ာကုိထည
အုန္းထမင္း၊
ေထာပတ္ထမင္း၊ ဆီျပန္ဟင္း၊ ဘာလေခ်ာင္ေၾကာ္တုိ႕နဲ႕ တြဲဖက္စားသံုးႏုိင္ပါတယ္ေနာ္။
ေမာင္ႏွမတုိ႕လည္း တစ္ခါတေလက်ရင္ ပဲပင္ေပါက္ပဲျပားေၾကာ္အစား ပဲပင္ေပါက္သနပ္ေလး လုပ္ျပီး စမ္းသပ္စားသံုးၾကည့္ၾကပါဦး။
No comments:
Post a Comment