Saturday, May 19, 2012

ကင္မခ်ီလုပ္နီးေလးပါ...အဆင္ေျပၾကပါေစ

အကို ေယာသူေရ က်မ ကင္မခ်ီ လုပ္နီးေလးေတာင္းထားတာ မရေသးဘူးလား..က်မ ကင္မခ်ီ အရမ္းစားခ်င္လို႕ပါရွင္.....သိရင္ ကူညီပါလား....အကိုလုပ္တတ္လား လားဆိုျပီးေမးေမးေနတဲ႔ မမၾကီးလား ညီမေလးလား မသိပါဘူး....ကဲ ေယာသူ ရွာေဖြျပီး တင္ေပးလိုက္ပါတယ္......ေယာသူ မအားလို႕ အခ်ိန္ၾကာသြားတာ စိတ္ေတာ႕မရွိပါနဲ႔ ေနာ္ မအားတာေၾကာင္႕မုိ႔ပါ
၁။ မုန္ညွင္းၿဖဴ ထုပ္ကို အခုလို ထက္ၿခမ္းၿခမ္းပါ။
၃။ ဆားပြင့္ အၾကီးၾကီး ေတြကို ခုလို မ်ိဳးဆားနဲ.အလႊာေတြ ၾကားထဲကို ထည့္ေပးပါ။
၄။ ၿပီးရင္ခုလိုမ်ိဳး ဇလံုထဲမွာ ၈နာရီေလာက္ ပစ္ထားလိုက္ပါ။
၅။ ၈နာရီေလာက္ ၾကာရင္ ခုလိုမ်ိဳး မုန္ညွင္းရြက္ ေတြႏြမ္းသြားပါလိမ့္မယ္။ အဲဒီအခါက်ရင္ ေရနဲ. ေသခ်ာေဆးပစ္ပါ။ မဟုတ္ရင္ တစ္အားငံပါလိမ့္မယ္။
၆။ ေကာက္ညွင္းမဳွန္.ေတြကိုေရနည္းနည္း ထည့္ၿပီး ၿပစ္လာတဲ့ အထိ ၾကိဳပါ။
၇။ ဂ်င္း ၾကက္သြန္ၿဖဴ၊ ၾကက္သြန္နီ ကို အခုလိုမ်ိဳး ၿခစ္ေပးပါ။ ေထာင္းလို.လဲရပါတယ္။
၈။ ၾကက္သြန္နီကိုလဲ လွီးထားပါ။
၉။ ၾကက္သြန္ၿမိတ္ အၿဖဴနဲ.အနီလဲ ထည့္ရပါတယ္။
၁၀။ ၿငဳတ္သီးမွုန္. ကို ၁ခြက္ ခ်င္ၿပီး အေစာနက ၾကက္သြန္ နီ၊ ၿဖဴ ၿမိတ္ေတြနဲ. ေရာပါ။ ၾကက္သြန္နီ လွီးထားတာေတြလဲထည့္ပါ။ ၾကက္သြန္နီ၊ၿဖဴေထာင္းထားတာေတြလဲထည့္ပါ။
၁၁။ ငံၿပာရည္၊ ဆားနဲနဲ၊ သၾကားနဲ. ၾကိဳထားတဲ့ ေကာက္ညွင္းမွဳန္. ရည္ေတြပါေရာၿပီးအားလံုးကို နယ္ပါ။


၁၂။ ၿပီးရင္ မုန္ညွင္းေတြထဲကို တစ္လႊာခ်င္းဆီ ပြတ္ၿပီး သိပ္ေပးပါ။

၁၃။ ၿပီးတာနဲ. ပုလင္းထဲကို အခုလိုပဲ အၿပည့္သိပ္ထည့္ေပးပါ။

၁ရက္ေလာက္ေနရင္ အရည္ေတြထြက္ၿပီး ပုလင္းထဲက လွ်ံထြက္တတ္တာမွဳိ. သတိထားေစာင့္ၾကည့္ေပးပါ။ ပူတဲ့ရာသီမွာဆို ရင္ လုပ္ၿပီးတာနဲ. ေရခဲေသတၱာထဲထည့္ထားလိုက္ပါ။ အခ်ဥ္ၾကိဳက္တတ္ရင္ေတာ့ အၿပင္မွာ ေန.၀က္ေလာက္ထားပါ။ဟဲဟဲ ကၽြန္ေတာ္ကေတာ႕ အရင္က ကင္မခ်ီကို အရမ္းၾကိဳက္တာဗ်အခုေတာ႕ မုန္းေနျပီဗ်ာ ရြာက ခ်ိန္ေပါင္ေၾကာ္ဘဲစားခ်င္တယ္.....ကဲ ကင္မခ်ီကို ခ်ိန္ခ်ိန္ေလးစားခ်င္ရင္ေတာ႕...အျပင္မွာ ၾကာၾကာသာထားေပးေတာ႕.......အားလံုးအဆင္ေျပမယ္ထင္ပါတယ္......ေမလ္ထဲေရာက္လာတဲ႔သူမ်ား ပံုေတြကို ၾကည္႕မရရင္ စာေတြရဲ႕အေပၚမွာ Display Images Below ဆိုတာကိုႏွိပ္လိုက္ပါ ..ေမးလ္ထဲ ၀င္လာလို႕ ပံုေတြမေတြ႕ရဘူးဆိုရင္ေျပာတာပါ ကဲ အားလံုးအဆင္ေျပၾကပါေစဗ်ာ

No comments:

Post a Comment